Welkom bij Medisch Centrum Octa

Openingstijden : Ma t/m Do : 08:15 - 12:00 uur en 13:15 - 17:00 uur. Vr : 08:15 - 12:00 uur
  Contact : 0344 570970

CranioSacraal Therapie

Lichamelijke of emotionele trauma’s en tegenslagen die niet adequaat zijn verwerkt, kunnen spanningen in het bindweefsel achterlaten waardoor het zijn flexibiliteit verliest en klachten veroorzaakt van lichamelijke en/of emotionele aard. De klachten zijn dus in feite signalen die aangeven dat er een verstoorde balans is in ons lichaam en geest.

Het bindweefsel bevindt zich door heel het lichaam, verbindt alle structuren met elkaar, houdt onze organen op zijn plek én heeft de eigenschap dat het weer in zijn oorspronkelijke staat terug kan komen.

De behandeling werkt op de organen, spieren, hersenvliezen, ruggenmerg, ademhaling, bloedsomloop en het zenuwstelsel en geeft het lichaam zo de kans een trauma of emotie te verwerken. Cranio Sacraal Therapie kan dus ook wel gezien worden als een systeembehandeling met als doel het hele lichaam en al haar systemen weer in balans te brengen.

Herkenbaar!

We herkennen allemaal situaties waarbij pijn aan bijvoorbeeld een been er toe leidt dat je met dat been gaat trekken om het te ontzien. Als dat trekken aanhoudt, zal dat voor een onbalans in het lichaam zorgen en zo zichzelf in stand houden. Het gevolg is dat een spanning, die allang geen oorzaak meer heeft, toch aanblijft en zich zelfs elders in het lichaam kan laten zien in de vorm van klachten.

Evenzo zorgen emotionele trauma’s of tegenslagen voor spanningen in het lichaam. Als díe spanningen aanhouden en niet adequaat behandeld worden, zullen ook deze zichzelf in stand blijven houden. Een gebeurtenis  in het verleden veroorzaakt een spanning in het lichaam en een herinnering, bewust of onbewust, komt tot uiting in het lichaam en kan soortgelijke reacties oproepen. Het gevolg is dat een vervelende ervaring bij je blijft en je vast blijft houden.

Hoezo Cranio?

CranioSacraal Therapie is erop gericht om díe spanningen in het bindweefsel te behandelen en met zachte uitnodigende technieken te ontladen, zowel in de fysieke aanraking als in de therapeutische dialoog.

Naast de behandeling van de lichamelijke of emotionele klacht kun je na de Cranio behandeling meer innerlijke rust, een opgewekter en blijer gevoel en meer ontspanning ervaren.

Dit resulteert in een verbeterde werking van ons immuunsysteem, toename van belastbaarheid en zelfvertrouwen. Door meer inzicht te krijgen in onszelf en ons daardoor meer bewust te worden van de signalen die het lichaam aangeeft, krijgen we weer controle over ons eigen welzijn en welbevinden

We behandelen volwassenen en kinderen met:

  • lichamelijke klachten en/of klachten van psychosomatische aard
  • rug-, nek- schouder-, arm-, heup-, knie-, voetklachten, etc
  • (chronische) hoofdpijn, duizeligheid
  • die niet lekker in hun vel zitten, snel boos zijn, hyperactief gedrag laten zien of zich onrustig voelen
  • klachten als lusteloosheid, overspannenheid (burn out), vermoeidheid, migraine, slaapstoornissen, concentratieproblemen, stress
  • angsten, patronen en gedragsproblematiek
  • ondersteuning in rouwverwerking

Tot slot!

CranioSacraal Therapie is een prima combinatie met Orthomanuele behandelingen.

Maak kennis met onze therapeute: