Welkom bij Medisch Centrum Octa

Openingstijden : Ma t/m Do : 08:15 - 12:00 uur en 13:15 - 17:00 uur. Vr : 08:15 - 12:00 uur
  Contact : 0344 570970

Orthomanuele geneeskunde

U zult er maar mee leven: pijn in rug, nek of gewrichten. Of ze nu chronisch zijn of acuut, pijnklachten kunnen u behoorlijk belemmeren in uw dagelijkse bezigheden. Soms is pijn zó belastend dat het lichaam zich probeert aan te passen en een andere houding aanneemt om de pijnlijke plek te ontzien. Een orthomanueel arts, kundig op het gebied van wervels en gewrichten, helpt u definitief van uw klachten af waardoor u weer kunt genieten van een leven zonder pijn.

“Orthomanuele behandelingen hebben mij van mijn hernia afgeholpen.”

Orthomanuele Geneeskunde is een medisch specialisme dat zich richt op de behandeling van klachten van, of gerelateerd aan het bewegingsapparaat. Daarmee wordt bedoeld, het skelet en de bindweefselkapsels die steun bieden en door middel van gewrichten bewegingen mogelijk maakt. Maar ook de skeletspieren die door samen te trekken de beweging veroorzaken.

In veel gevallen is de arts in staat de klachten te verhelpen, zonder operaties of ziekenhuisopname. Na een beperkt aantal behandelingen zijn de meeste patiënten weer in staat pijnvrij te bewegen. Anders dan bij manuele therapie wordt de behandeling uitgevoerd door een regulier opgeleide arts. Deze heeft zich na zijn artsexamen gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten die samenhangen met houding en beweging.

Maak kennis met onze artsen: